Pers

Wat fijn dat u geïnteresseerd bent in onze organisatie.
Graag geven we u meer achtergrondinformatie over wie we zijn.

OVER IRIS PERFORMING ARTS
Iris Performing Arts uit Gouda wordt geleid door Iris Portier. Zij houdt zich bezig met amateur musicalproducties en streeft ernaar jaarlijks kwalitatief hoogwaardige producties neer te zetten. Om dit te waarborgen worden er elk jaar audities gehouden. Ook verzorgt Iris privé-zanglessen, stemcoaching, spreken in het openbaar, zangcursussen voor groepen en maatwerk trainingen en workshops. Zowel de zakelijke als artistieke leiding is in handen van Iris Portier. Ook neemt zij spel, zang en dans voor haar rekening.

Aan haar zijde in het Artistieke Team staan: Thijs Snoek. Hij verzorgt de choreografieën en heeft in het verleden meerdere hoofdrollen bij Iris Performing Arts vervult. Na een uitstap naar Joop v.d. Ende’s Grease is Thijs terug bij Iris Performing Arts en is inmiddels 3e jaars student aan het Fontys Muziektheater. Ook Ray van der Meer heeft meerdere hoofdrollen gespeeld bij Iris Performing Arts en andere producties en heeft een acteursopleiding (De Acteerstudio) gevolgd. Hij houdt zich voornamelijk bezig met regie en coaching van de spelers. Emily White zorgt voor de persoonlijke zangcoaching en regie. Zij is 3e jaars student Fontys Muziektheater en heeft meerdere grote rollen gespeeld bij Iris Performing Arts. Mathieu Smit verzorgt voor het vierde jaar alweer de muzikale omlijsting en heeft voor het vele koorwerk gezorgd. Naast zijn werkzaamheden bij Iris Performing Arts dirigeert Mathieu op bezielende wijze meerdere koren.

OVER STICHTING IPA PRODUCTIES
De stichting is in november 2018 opgericht door Priscilla Kirkels-Portier en Iris Portier. De stichting heeft ten doel: a. het realiseren en stimuleren van amateur musical producties voor jeugd en volwassenen, waarbij gedurende het repetitieproces en de voorstellingen voor de castleden veel mogelijkheden voor educatie en persoonlijke groei wordt gerealiseerd; b. het realiseren en uitvoeren van musicalproducties met een voor het publiek hoog entertainmentgehalte; c. het realiseren van werk-en/of stageplekken voor vrijwilligers, zodat zij zich binnen het theatervak kunnen ontwikkelen op het gebied van onder andere, haarstyling, visagie, grimeren, kleding, decorbouw, licht, geluid, film, fotografie en overige werkzaamheden binnen het theatervak; d. het realiseren van stageplekken voor studenten van musical-, muziek-, dans-, acteer- conservatoria- en/of andere zang- of theateropleidingen; e. het realiseren en bieden van een maatschappelijk platform ter bevordering van saamhorigheid en teambuilding.

De Stichting werkt als Producent met verschillende commissies om de productie(s) te faciliteren. Denk hierbij aan commissies: kleding, decor, kap en grime, zenders, muziek, promotie, media, vormgeving, film/fotografie.

Bestuur en directie
Het bestuur van IPA Producties zet beleidslijnen uit en creëert randvoorwaarden voor de realisatie van de doelstellingen.

Het bestuur bestaat uit:

Kyra Bakker (Voorzitter)

Priscilla Kirkels-Portier (Penningmeester)

Simone Ottelé (Secretaris / PR en Communicatie)

Daisy van Tussenbroek (Bestuurslid / Communicatie en Vormgeving)

Maaike Bremer (Bestuurslid / Subsidies en Sponsoring)

Andrew Verboom (Bestuurslid / Subsidies en Sponsoring)

Bernadette Kusters (Bestuurslid / ProductieTeam volwassenen / Subsidie en Sponsoring)

Iris Portier is bij de oprichting van de Stichting benoemd tot zakelijk en artistiek leider. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Iris Performing Arts en Stichting IPA Producties.

Om de producties goed te begeleiden hebben we een aantal productieleiders.

ProductieTeam Volwassenen (Productie 2018-2019 is Fame de Musical) Priscilla Portier – Productieleider
Bernadette Kusters en Kyra Bakker – Productiemedewerker

ProductieTeam Kinderen (Productie 2018-2019 is Het is een zwaar bestaan (Annie de Musical)
Maaike Bremer – Productieleider

Perspresentatie Fame de Musical
(Commissie) Hoofd Perspresentatie – Valerie van Reeuwijk

Meer over Iris:
https://www.irisperformingarts.nl/wie-ben-ik/

Meer over het IPA Team
https://www.irisperformingarts.nl/ipateam/