Pers

Wat fijn dat u geïnteresseerd bent in onze organisatie.
Graag geven we u meer achtergrondinformatie over wie we zijn en uiteraard vertellen we over de sprookjesmusical Shrek en de voorstellingen.

OVER IRIS PERFORMING ARTS
Iris Performing Arts uit Gouda wordt geleid door Iris Portier. Zij houdt zich bezig met amateur musicalproducties en streeft ernaar jaarlijks kwalitatief hoogwaardige producties neer te zetten. Om dit te waarborgen worden er elk jaar audities gehouden. Ook verzorgt Iris privé-zanglessen, stemcoaching, spreken in het openbaar, zangcursussen voor groepen en maatwerk trainingen en workshops. Zowel de zakelijke als artistieke leiding is in handen van Iris Portier. Tijdens de repetities is ze werkzaam als Regisseur en Zangcoach. Ze is verantwoordelijk voor de Eindregie van de theaterproducties.

Aan haar zijde in het Artistieke Team (voor de volwassen cast) staan: Thijs Snoek. Hij is werkzaam als Choreograaf, Regisseur en Zangcoach en heeft in het verleden meerdere hoofdrollen bij Iris Performing Arts vervult. Na een uitstap naar Joop v.d. Ende’s Grease is Thijs terug bij Iris Performing Arts en is inmiddels 4e jaars student aan het Fontys Muziektheater. Emily White is werkzaam als Regisseur en Zangcoach. Zij volgt een Masteropleiding Muziektheater aan het Fontys en heeft meerdere grote rollen gespeeld bij Iris Performing Arts. Mathieu Smit verzorgt voor het vijfde jaar alweer de muzikale omlijsting en heeft voor het vele koorwerk gezorgd. Naast zijn werkzaamheden bij Iris Performing Arts dirigeert Mathieu op bezielende wijze meerdere koren. Priscilla Kirkels- Portier heeft een regie-opleiding gevolgd en werkt als Regisseur bij Shrek de Musical, daarnaast heeft ze zelf in meerdere grote rollen gespeeld bij zowel Iris Performing Arts als daarbuiten.

De kindercast Shrek de Musical
De docenten van de kindercast zijn: Priscilla Kirkels-Portier, Simone Ottelé en Jamie v.d. Broeck. Zij repeteren wekelijks met de kinderen. De kinderen krijgen les in zang, dans en spel en worden voorbereidt op de spectaculaire voorstellingen. Eén keer in de zoveel tijd repeteren (een aantal van) de kinderen mee met de volwassenen en andersom. Er doen in totaal 16 kinderen mee met deze musical. Per voorstelling zijn dat steeds 8 kinderen.

Castindeling en informatie over de voorstellingen
Alle informatie over de voorstellingen van Shrek de Musical vindt je hier: www.shrekdemusical.com

Muzikale omlijsting
Tijdens de voorstellingen wordt de cast ondersteund door een minimaal 10-koppig live orkest. Zij spelen onder aansturing van Mathieu Smit. De organisatie ligt bij Sebastiaan Kirkels.

Perspresentatie
Op 9 april 2020 is de perspresentatie waar we jullie een kijkje geven in ons repetitieproces en de castleden aan jullie voorstellen. Alle bij ons bekende pers heeft een uitnodiging ontvangen. Mocht deze onverhoopt niet zijn aangekomen, stuur gerust een mail naar: info@ipaproducties.nl. Dan zorgen we ervoor dat je alsnog een uitnodiging ontvangt.

OVER STICHTING IPA PRODUCTIES
De stichting is in november 2018 opgericht door Priscilla Kirkels-Portier en Iris Portier. De stichting heeft ten doel: a. het realiseren en stimuleren van amateur musical producties voor jeugd en volwassenen, waarbij gedurende het repetitieproces en de voorstellingen voor de castleden veel mogelijkheden voor educatie en persoonlijke groei wordt gerealiseerd; b. het realiseren en uitvoeren van musicalproducties met een voor het publiek hoog entertainmentgehalte; c. het realiseren van werk-en/of stageplekken voor vrijwilligers, zodat zij zich binnen het theatervak kunnen ontwikkelen op het gebied van onder andere, haarstyling, visagie, grimeren, kleding, decorbouw, licht, geluid, film, fotografie en overige werkzaamheden binnen het theatervak; d. het realiseren van stageplekken voor studenten van musical-, muziek-, dans-, acteer- conservatoria- en/of andere zang- of theateropleidingen; e. het realiseren en bieden van een maatschappelijk platform ter bevordering van saamhorigheid en teambuilding.

De Stichting werkt als Producent met verschillende commissies om de productie(s) te faciliteren. Denk hierbij aan commissies: kleding, decor, kap en grime, zenders, muziek, promotie, media, vormgeving, film/fotografie.

Bestuur en directie
Het bestuur van IPA Producties zet beleidslijnen uit en creëert randvoorwaarden voor de realisatie van de doelstellingen.

Het bestuur bestaat uit:

Kyra Bakker (Voorzitter)

Priscilla Kirkels-Portier (Penningmeester)

Simone Ottelé (Secretaris / PR en Communicatie)

Daisy van Tussenbroek (Bestuurslid / Communicatie en Vormgeving)

Maaike Bremer (Bestuurslid / Subsidies en Sponsoring)

Bernadette Kusters (Bestuurslid / Subsidie en Sponsoring)

Iris Portier is bij de oprichting van de Stichting benoemd tot Directeur. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Iris Performing Arts en Stichting IPA Producties. Ze is geen Bestuurslid.

Om de producties goed te begeleiden hebben we een aantal productieleiders.

ProductieTeam Shrek de Musical (Productie 2019-2020)
Priscilla Portier – Productieleider
Ymre Gerding & Imara v. Zantwijk – Productiemedewerkers

Perspresentatie Shrek de Musical
(Commissie) Hoofd Perspresentatie – Estra van Nieuwkoop

Meer over Iris:
https://www.irisperformingarts.nl/wie-ben-ik/

Meer over het IPA Team
https://www.irisperformingarts.nl/ipateam/