Pers

Wat fijn dat u geïnteresseerd bent in onze organisatie.
Graag geven we u meer achtergrondinformatie over wie we zijn en uiteraard vertellen we over de sprookjesmusical Shrek en de voorstellingen.

Over Iris Performing Arts
Iris Performing Arts uit Gouda wordt geleid door Iris Portier. Zij houdt zich bezig met amateur musicalproducties en streeft ernaar jaarlijks kwalitatief hoogwaardige producties neer te zetten. Om dit te waarborgen worden er elk jaar audities gehouden. Ook verzorgt Iris privé-zanglessen, stemcoaching, spreken in het openbaar, zangcursussen voor groepen en maatwerk trainingen en workshops. Zowel de zakelijke als artistieke leiding is in handen van Iris Portier. Tijdens de repetities is ze werkzaam als Regisseur en Zangcoach. Ze is verantwoordelijk voor de Eindregie van de theaterproducties.

Aan haar zijde in het Artistieke Team (voor de volwassen cast) staat Natalie Salek. Zij heeft de masteropleiding Muziektheater aan Fontys in Tilburg afgerond en is nu werkzaam als regisseur en zangcoach bij Shrek de musical. Mathieu Smit verzorgt voor het vijfde jaar alweer de muzikale omlijsting en heeft voor het vele koorwerk gezorgd. Naast zijn werkzaamheden bij Iris Performing Arts dirigeert Mathieu op bezielende wijze meerdere koren. Priscilla Kirkels- Portier heeft een regie-opleiding gevolgd en werkt als Regisseur bij Shrek de Musical, daarnaast heeft ze zelf in meerdere grote rollen gespeeld bij zowel Iris Performing Arts als daarbuiten.

De kindercast Shrek de Musical
De docenten van de kindercast zijn: Priscilla Kirkels-Portier, Simone Ottelé en Jamie v.d. Broeck. Zij repeteren wekelijks met de kinderen. De kinderen krijgen les in zang, dans en spel en worden voorbereidt op de spectaculaire voorstellingen. Eén keer in de zoveel tijd repeteren (een aantal van) de kinderen mee met de volwassenen en andersom. Er doen in totaal 16 kinderen mee met deze musical. Per voorstelling zijn dat steeds 8 kinderen.

Castindeling en informatie over de voorstellingen
Alle informatie over de voorstellingen van Shrek de Musical vindt je hier: www.shrekdemusical.com

Muzikale omlijsting
Tijdens de voorstellingen wordt de cast ondersteund door een minimaal 10-koppig live orkest. Zij spelen onder aansturing van Mathieu Smit. De organisatie ligt bij Sebastiaan Kirkels.

Over Stichting IPA Producties
De stichting is in november 2018 opgericht door Priscilla Kirkels-Portier en Iris Portier. De stichting heeft ten doel: a. het realiseren en stimuleren van amateur musical producties voor jeugd en volwassenen, waarbij gedurende het repetitieproces en de voorstellingen voor de castleden veel mogelijkheden voor educatie en persoonlijke groei wordt gerealiseerd; b. het realiseren en uitvoeren van musicalproducties met een voor het publiek hoog entertainmentgehalte; c. het realiseren van werk-en/of stageplekken voor vrijwilligers, zodat zij zich binnen het theatervak kunnen ontwikkelen op het gebied van onder andere, haarstyling, visagie, grimeren, kleding, decorbouw, licht, geluid, film, fotografie en overige werkzaamheden binnen het theatervak; d. het realiseren van stageplekken voor studenten van musical-, muziek-, dans-, acteer- conservatoria- en/of andere zang- of theateropleidingen; e. het realiseren en bieden van een maatschappelijk platform ter bevordering van saamhorigheid en teambuilding.

De Stichting werkt met verschillende commissies om de productie(s) te faciliteren. Denk hierbij aan commissies: kleding, decor, kap en grime, zenders, muziek, promotie, media, vormgeving, film/fotografie.

Het bestuur

Het bestuur van IPA Producties zet beleidslijnen uit en creëert randvoorwaarden voor de realisatie van de doelstellingen.

Kyra Bakker (Voorzitter – Tijdelijk afwezig)

Daisy van Tussenbroek  (Plv. Voorzitter / Hoofd Vormgeving)

Bernadette Kusters (Penningmeester / Hoofd Logistiek & Facilitair / Hoofd Activiteiten)

Valerie van Reeuwijk (Secretaris / Plv. Penningmeester / PR & Communicatie)

Thimo Meuldijk (Hoofd PR & Communicatie / Logistiek & Facilitair)

Iris Portier is directeur (en oprichter) van Stichting IPA Producties en is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Iris Performing Arts.

Om de producties goed te begeleiden hebben we een aantal productieleiders.

ProductieTeam Spring Awakening de Musical
Imara van Zantwijk
Daisy van Tussenbroek

ProductieTeam Shrek de Musical 
Imara van Zantwijk
Daisy van Tussenbroek

Perspresentatie Shrek de Musical
(Commissie) Hoofd Perspresentatie – Estra van Nieuwkoop

Meer over Iris:
https://www.irisperformingarts.nl/wie-ben-ik/

Meer over het IPA Team
https://www.irisperformingarts.nl/ipateam/

Vragen? Mail naar info@ipaproducties.nl